ΞΕΝΑΓΗΣΗ & ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ ΟΙΝΟΥ

Οινογνωσία

Ξεναγήσεις και γευστικές δοκιμές οίνου φιλοξενούνται καθημερινά κατόπιν ραντεβού από ειδικούς και μέλη της 4ης γενιάς οινοπαραγωγών της οικογένειας Μάρκου. Οι εμπειρίες προσφέρουν την δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν το Αττικό αμπελώνα και να γευτούν τις αρχαίας καταγωγής τοπικές ποικιλίες.

Η οικογένεια Μάρκου ίδρυσε το 2005 το «Μουσείο Οίνου» στην Παλλήνη όπου στεγάζει την ιδιωτική της συλλογή αγροτικών εργαλείων και οινοποίησης από τα μέσα του 19ου αιώνα. Ένας ιδιαίτερος χώρος όπου φιλοξενούνται γευστικές δοκιμές, σεμινάρια, εκπαιδευτικά προγράμματα αγροτουρισμού που ενισχύουν την  ευαισθητοποίηση και γνώση γύρω από τις παραδόσεις της οινοποίησης μικρής κλίμακας όπως και του ιδιώματος του Αττικού οίνου.

Εδώ ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει στην ιστορία της Αθηναϊκής αγροτικής παράδοσης μέσω της εξερεύνησης παραδοσιακών εργαλείων του πρόσφατου παρελθόντος που μοιάζει όμως πια τόσο μακρινό.

Οι ξεναγήσεις μας ξεκινάνε με επίσκεψη στο αμπέλι μας ακριβώς δίπλα στον χώρο του μουσείου, ποικιλίας Σαββατιανού, της γηγενής ποικιλίας της περιοχής της Αττικής όπου παρατηρούμε τον κυπελλοειδή σχηματισμό των ξερικών κλημάτων της ποικιλίας, το  αργιλώδη terroir καθώς και την επιλογή βοτάνων φυτεμένων μέσα στο αμπέλι.

Κατόπιν κατευθυνόμαστε στον χώρο των εκθεμάτων, όπου συνεχίζεται η ξενάγηση στην συλλογή από αγροτικά και οινοπαραγωγικά εργαλεία από τις αρχές του 19ου  έως και τις αρχές του 20ου αιώνα της οικογένειας Μάρκου, του ομώνυμου οινοποιείου. 

 • Καταλήγουμε στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου, όπου σε μοναστηριακά τραπέζια κάτω από την πέργολα και δίπλα στην χλόη ξεκινάμε την οινο-γευσιγνωσία επιλογής μας παρέα με ποικιλία τυριών και αρτοσκευασμάτων για το σκοπό γευστικού συνδυασμού όπου απολαμβάνουμε μυρωδιές και γεύσεις καθώς γνωρίζουμε στον Αθηναϊκό αμπελώνα.
ΞΕΝΑΓΗΣΗ & ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ ΟΙΝΟΥ

Κάντε κράτηση

Επικοινωνήστε μαζί μας και ενημερωθείτε για την διαθεσιμότητα και τις προσφερόμενες εμπειρίες

  Παρακαλούμε αποδείξτε ότι είστε άνθρωπος επιλέγοντας το car.

  ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS

  ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

  • Δευτέρα: 9:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
  • Τρίτη: 9:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
  • Τετάρτη: 9:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
  • Πέμπτη: 9:00 π.μ.–5:00 μ.μ
  • Παρασκευή: 9:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
  • Σάββατο: 9:00 π.μ.–5:00 μ.μ.
  • Κυριακή: Κλειστά

  Copyright © 2023 Markou Vineyards Greece. All Rights Reserved.
  Handcrafted with love by e-iT

  ΚΛΕΙΣΙΜΟ

  Κατηγορίες

  el
  Add to cart